2011. március 4., péntek

Sajtos kockák

Nagyon szeretjük ezeket a sós rágcsákat, és az a jó bennük, hogy millió változatban léteznek, ezért elég sokáig tartana minden receptet kipróbálni belőle, de majd igyekszem. :) Tegnap édeset ettünk ebédre, nevezetesen túróval töltött zsemléket, és ilyenkor estére mindig valami sósat kíván a szervezetünk. Gondolom ezzel nem vagyunk egyedül.
Nem akartam sima szendvicseket készíteni, ezért kerestem egy gyors sajtos receptet. Hasonló mint a múltkori mini sajtos rudak, de az íze mégis más. És ha azt mondom gyors, akkor ez tényleg az, bár szerencsére nem esem kétségbe egy hosszabb, macerásabb recept láttán sem, de ez aztán tényleg könnyű volt. És ajánlom mindenkinek összejövetelekre, kirándulásokra, hosszú útra.


Hozzávalók(4 főre)

35 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 tojás, 1 kávéskanál só, 1 evőkanál 20%-os ecet, 5 evőkanál víz, és plusz 1 tojás a kenéshez
A  vajat kicsit megolvasztjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval együtt egy nagy tálban, és összegyúrjuk.
Pihentetni sem kell, rögtön vehetjük elő a deszkát, amin kinyújtjuk (persze előtte alaposan belisztezzük) kb. 5 mm-es vastagságúra. Felverjük az 1 tojást, és megkenjük vele a tésztát. A reszel sajttal megszórjuk. (használhatunk mindenféle sajtot, akár vegyesen is, vagy akármilyen magokat)
Felszeleteljük kis kockákra, vagy akármilyen más formára, és előmelegített sütőben, 200°c-on 15-20 percig sütjük. A második adag nekem már jóval hamarabb megsült, de így pont jó lett, egy tányér világos, egy tányér sötétebb. :)

Isteni finom lett, vigyáznom kellett, nehogy túl sokat egyek belőle még melegen. :) Mi vacsira ettük egy pohár kakaóval. (Tudom, tudom, nem éppen a legalkalmasabb vacsorának, de hát nem volt szívünk otthagyni a konyhában. :) )

Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése