A lényege a megmaradt és kissé megszáradt kalács, croissant és egyéb édes péksüti maradékok megmentése a kukába dobástól, de tulajdonképpen zsemléből, kifliből is elkészíthető, csak több cukor hozzáadásával. Persze nem kell feltétlen maradék legyen, én külön erre a célra veszek egy egész kalácsot. :)
Hozzávalók(1 tepsire)
- 1 kalács (vagy ennek megfelelő mennyiségű édes tészták, maradékok)
- tej
- 2 cs. vaníliás pudingpor
- vaníliás cukor
- csoki
Erre rákanalazzuk a puding felét, majd megszórjuk reszelt csokival.
Erre jön még egy sor tejbe áztatott kalács, és a maradék puding. Nekem maradt még egy két szelet kalács, azt is beáztattam tejbe, és kisebb darabkákra tépve, itt-ott bedugdostam az egész tetejébe, végül pedig alaposan megszórjuk még reszelt csokival.
Betesszük a sütőbe és kb. 180°c-on 20-25 percig sütjük. És ízlés szerint melegen vagy hidegen kínáljuk...én nem tudom eldönteni hogyan szeretem jobban, mindegy csak sok legyen belőle. :)
Sokféle módon variálható, tehetünk bele gyümölcsöt, lekvárt, diót, vagy más ízű pudinggal is elkészíthetjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése