2011. június 19., vasárnap

Hangyaboly

Azt hiszem ez volt az első sütik egyike, melyekkel először próbálkoztam évekkel ezelőtt, azóta már többször elkészítettem, de az utóbbi időben igen csak háttérbe szorult ez az egyszerű, de remek kis sütemény.


A héten összeültünk a barátnőimmel megünnepelni, hogy szeretett barátnénk hazalátogatott a messzi Hollandiából. :) Ez adta az alkalmat, hogy újra elővegyem ezt a receptet, melyet még anyukám kézzel írott receptes jegyzetei között találtam. Nyáron különösen jó elkészíteni, hiszen nem krémes és épp ezért nem is kényes, viszont a margarin mennyisége miatt, sokáig szaftos marad, nem szárad ki. Nem mellesleg pedig pár perc alatt össze lehet dobni.

Hozzávalók(2 őzgerinc formához)

  • 4 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 cs. tortadara

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint, végül pedig beleszitáljuk a lisztet és sütőport.
A fehérje habot óvatosan beleforgatjuk a lisztes masszába, majd beleöntjük a tortadarát és néhány mozdulattal összekeverjük.
Sütőpapírral kibélelünk 2 őzgerinc, vagy ahhoz hasonló formát, és egyenletesen elosztjuk.
A sütőt előmelegítjük 160-170°c-ra, és kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
Megvárjuk, amíg kicsit kihűl, majd kiszedjük a formából, és ha türelmetlenek vagyunk, akkor már langyosan is megvághatjuk és megkóstolhatjuk. :)
Még néhány nappal később is finom, így nem gond ha marad belőle...ha marad. :)
Egy pohár kakaóval isteni reggeli vagy uzsonna lehet belőle.
Jó étvágyat!

2 megjegyzés: