A héten összeültünk a barátnőimmel megünnepelni, hogy szeretett barátnénk hazalátogatott a messzi Hollandiából. :) Ez adta az alkalmat, hogy újra elővegyem ezt a receptet, melyet még anyukám kézzel írott receptes jegyzetei között találtam. Nyáron különösen jó elkészíteni, hiszen nem krémes és épp ezért nem is kényes, viszont a margarin mennyisége miatt, sokáig szaftos marad, nem szárad ki. Nem mellesleg pedig pár perc alatt össze lehet dobni.
Hozzávalók(2 őzgerinc formához)
- 4 tojás
- 25 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 1 cs. sütőpor
- 1 cs. tortadara
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint, végül pedig beleszitáljuk a lisztet és sütőport.
A fehérje habot óvatosan beleforgatjuk a lisztes masszába, majd beleöntjük a tortadarát és néhány mozdulattal összekeverjük.
Sütőpapírral kibélelünk 2 őzgerinc, vagy ahhoz hasonló formát, és egyenletesen elosztjuk.
A sütőt előmelegítjük 160-170°c-ra, és kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
Megvárjuk, amíg kicsit kihűl, majd kiszedjük a formából, és ha türelmetlenek vagyunk, akkor már langyosan is megvághatjuk és megkóstolhatjuk. :)
Még néhány nappal később is finom, így nem gond ha marad belőle...ha marad. :)
Egy pohár kakaóval isteni reggeli vagy uzsonna lehet belőle.
Jó étvágyat!
Ezt készítettem el a Blogkóstolóra, nagyon finom volt!:)
VálaszTörlésKedves Flóra! Örülök neki! :)
VálaszTörlés