Több receptet is megnéztem, ki hogyan csinálja...mindenki másképp, találomra kiválasztottam az egyik szimpatikus receptet, és gondoltam minden lépést pontról pontra betartok, hiszen ez lesz életem első paprikás krumplija. Aztán megjöttek a barátnőim, és már nem volt szükség a leírásra, innen is köszi Jucusnak és Marcsinak. :)
Hozzávalók
- 2 kg krumpli,
- 4 fej vöröshagyma
- 3 db paprika
- 3 db paradicsom
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só, bors,kevés őrölt kömény és csemege fűszerpaprika
- kevés olaj
- virsli
A hagymákat apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, paprikát és a fűszereket is. Felöntjük kevés vízzel, kb. 1,5-2 dl-vel, majd 5-10 percig pároljuk, addig amíg a paradicsom megpuhul.
Hozzáadjuk a megpucolt, és kockákra vágott krumplit, és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven elfedje, majd lefedjük és főzzük 40-45 percig. Amikor már majdnem puha a krumpli, beletesszük a felkarikázott virslit, vagy kolbászt vagy akármi mást, amit szeretünk és még 5-10 percig főzzük.
Már csak egy kóstolás van hátra, hogy ellenőrizzük a fűszerek arányát, ha szükséges sózzuk, borsozzuk meg.
Készen is vagyunk, tálalhatjuk, mellé friss kenyeret kínáltunk.
Jó volt nézni, hogy mindenki milyen jóízűen falatozik belőle. :)
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése