A legtöbb recept amit megnéztem, szinte pontosan ugyanúgy írta le, én a No Salty oldalán találtat követtem.
Hozzávalók(4 főre)
- 500 g joghurt
- 2 uborka
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 ek. friss mentalevél aprítva
- 1 ek. olívaolaj
- fél tk. citromlé
- só, fehérbors
Először a joghurtot/tejfölt egy tálba tesszük, belenyomkodjuk a fokhagymákat, beleöntjük az olajat, citromlevet, majd sózzuk, borsozzuk. Az uborkákat meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
Az uborkát jól kinyomkodjuk, hogy a leve ne áztassa el a végeredményt, majd hozzáadjuk a joghurtos masszához és jól elkeverjük. Letakarva hűtőbe tesszük néhány órára, hogy összeérjenek az ízek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése