Nem tudom, hogy mennyire római ez a recept, de az biztos, hogy tudott élni, aki ezt összehozta. Ugyan mindössze csak néhány hozzávaló szükséges az elkészítéséhez, de azok olyan remek harmóniát alkotnak, hogy bizony nagy élvezet volt elfogyasztani. :)
A recept a 100 legjobb olasz étel c. könyvben található.
Hozzávalók
- 10 dkg vaj
- 10 dkg szardínia (én nem szeretem, helyette tonhalat használtam, olajos lében)
- só, bors
- 1 cs. mozzarella
- kevés mustár
- bagett vagy bármilyen kenyérféle
Először is a vajat megolvasztjuk, és hagyjuk, hogy a víz elpárologjon belőle, majd hozzáadjuk a nagyjából lecsöpögtetett halat.
Addig kevergetjük közepes lángon, amíg összetörik és elkezd pürésedni, ekkor sózzuk borsozzuk majd levesszük a tűzről és belekeverünk egy kevés mustárt ízlés szerint.
Felszeleteljük a kenyereket vagy bagettet, és jó vastagon megkenjük őket a halas pástétommal. A mozzarellát felkarikázzuk és elosztjuk a kenyereken. Nekem a fenti mennyiségből a képen látható adag jött ki, 3 közepes kenyér szeletre elegendő.
Előmelegített sütőbe toljuk és 15 percig sütjük.
Még melegen tálaljuk. A várakozásunkat teljes mértékben felülmúlta, próbáljátok ki.
A játék még tart, lehet nevezni.
Jó étvágyat!
Guszta nagyon.
VálaszTörlésÉs finom is :)
VálaszTörlés