2011. augusztus 19., péntek

Corn dog

Ugyan az Egyesült Államok nem éppen gasztronómiai tökéletességéről híres, mégis akadnak szép számmal olyan fogások, melyeket bizony érdemes nekünk is kipróbálni....ez a "kukoricás kutya" is ilyen. :)


Az amerikai filmekben rendszeresen láthatunk ilyen kis finomságokat, amikor a szereplők megállnak egy utcai árusnál és hot dogot, vagy corn dogot kérnek. A kettő között annyi a különbség, hogy a hot dogot kiflibe teszik, míg a corn dogot egy (többek között) kukoricalisztből készült masszába mártják, és úgy sütik ki, bő olajban. Igen-igen valóban nem egy kalóriaszegény ételről van szó, úgyhogy a fanatikus diétázókat arra kérném forduljanak el. :)
Kicsit utánaolvastam a corn dognak, persze az eredetéről több verzió is kering, viszont hiszitek vagy sem, létezik olyan, hogy Nemzeti Corndog Nap, melyen a kosárlabdát és az amerikai sört is ünneplik, és minden év március első szombatján tartják.
Na de nézzük a receptet, melyet a No Salty-n találtam.


Hozzávalók (4 virslihez)

  • 4 virsli
  • 7 dkg liszt
  • 7 dkg kukoricaliszt
  • 4 g szárított élesztő
  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • csipet cukor, csipet só
  • hurkapálca

A liszteket összevegyítjük, hozzáadjuk a sót. Egy kis tálban meglangyítjuk a tejet, beletesszük a cukrot és az élesztőt, majd a tojást is, végül az egészet a lisztekhez öntjük, és simára keverjük.
Akkor jó ha kicsit ragacsos.
A virsliket ketté vágjuk és mindegyiket feltűzzük egy hurkapálcára. (készítsük elő a pálcákat, törjük 2-3 felé, mossuk el, és picit faragjuk ki az egyik végét)
Melegítsünk olajat egy nagy lábosban vagy serpenyőben, teljesen forrósítsuk fel. Akkor sülnek könnyen, ha el tudnak merülni, így bőségesen kell használnunk az olajat.
A virsliket csak akkor mártsuk a masszába, ha már megfelelő az olaj hőmérséklete. Egyenként mártsuk meg a pálcás virsliket, és azonnal süssük ki.
Nem kell túl sok idő neki, pár perc elegendő, de úgyis látjuk a színén.
Egy szalvétán vagy papírtörlőn csöpögtessük le, majd még forrón kínáljuk mustárral, ketchuppal. Én még egy kis sült krumplit is tálaltam hozzá, de hogy ne legyen még magasabb a kalóriabevitel, nem olajban, hanem szárazon, egy sütőpapírral bélelt tepsiben sütöttem meg.Tálalás előtt sütőpapírból hajtogattam kis zacskót, abba tettem a kész burgonyát. :)
Minket nagyon meggyőzött, annyira passzol a ropogós külsejű bunda a belül meglapuló virslihez! :) Csak nagyon vigyázzunk evés közben, hogy ne bökjük meg a szánkat a pálca hegyesebbik végével.
És akkor íme egy kép a falatozás közepéről:
Egyáltalán nem bonyolult, hamar elkészül, bátran próbáljátok ki! Ami a receptet illeti, tökéletesek az arányok, pontosan annyi lesz belőle, amennyi szükséges, egy csepp sem megy kárba, maximum csak az, amit már amúgy sem tudnunk kivarázsolni a magas pohár fenekéről. :)

Jó étvágyat!

3 megjegyzés:

  1. Tegnap virsli volt nálunk vacsira, a család nagyon szereti, én már unom, épp azon gondolkoztam, hogy tehetném változatossá. Így! Kipróbálom a következő "anya legyen virsli vacsorára" kérésnél!
    Marcsi

    VálaszTörlés
  2. Ilyet én is szoktam készíteni (szintén a NoSaltys recept alapján), tényleg nagyon finom! :)

    VálaszTörlés
  3. Örülök, hogy tetszik, és tényleg csak ajánlani tudom. :)

    VálaszTörlés