Őszintén arra nem jöttem rá, hogy mitől bundázott ez a spagetti, hacsak nem attól a kevéske zsemlemorzsától, amit a tepsi aljára szórunk, de igazából már nem fontos, mert valami mennyei lett. :) Aki szereti a tésztát és a sajtot, annak biztosan ízlene.
Hozzávalók (3 főre)
- 30 dkg spagetti
- 15 dkg sajt (én most cheddart használtam)
- 3 dl tejföl
- 3 tojás
- só, bors
- vaj
- zsemlemorzsa
Egy tálban felverjük a tojásokat, picit megsózzuk, majd hozzákeverjük a tejfölt is. (én felturbóztam még egy kis főzőtejszínnel is, szeretem ha jó szaftos a tészta) A sajtot lereszeljük és kb. a felét belekeverjük ebbe a tojásos-tejfölös masszába. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Közben leszűrjük a tésztát. A felét beletesszük a tepsibe és ráöntjük a tejfölös massza felét.
Erre következik a másik réteg spagetti, amire ráöntjük a maradék masszát, és megszórjuk a tetejét a sajt másik felével.
Mi tettünk bele egy kis csirkemellet is. Ezt előzőleg felkockáztam, sóztam és megszórtam ázsiai citromfűvel. (aki még nem használta próbálja ki, nagyon passzol a csirkéhez). Kevés olajon addig sütöttem a husikákat, amíg szép aranybarna kérget kaptak. Ezeket a kockákat pedig a két tésztaréteg közé szórtam.
Már nincs más dolgunk, mint betenni az előmelegített sütőbe, és 180°C-on 15-20 percig sütni. Amikor kezd pirulni a sajt a tetején, már tökéletes. :)
Tányérra szedjük és azon melegében beburkoljuk. :)
Persze pár perc alatt elfogyott a kiszedett adag, így repetáznunk is kellett. :)
Egy tipp a spagettihez, bár tudom, hogy igazából nem szabad eltörni a tésztát, de én még a kifőzés előtt félbetöröm, ezzel megkönnyítve a falatozást. Ha ilyen éhes pocakok várják az ételt, akkor azért jól jön, hogy nem kell vacakolni a villára való feltekeréssel.
Jó étvágyat!
Én is ismerek ehhez hasonló receptet, sajtos sült tészta (pontosabban nálam makaróni) néven. Nagyon finom, az biztos! :)
VálaszTörlés(Amúgy a tésztát én is mindig el szoktam törni :)