Számtalan recept kering ezekről a csigákról, én a No Salty-ról választottam az egyiket. Persze a boltokban is lehet jófélét kapni, na de a hazainak azért nincsen párja. Aki esetleg behatóbban szeretne megismerkedni a Magyarországon kapható csigákról, az mindenképpen keresse fel ezt az oldalt, a neve magáért beszél: http://welovekakaoscsiga.blog.hu/
Hozzávalók
tésztához:
- 40 dkg liszt
- 1 kocka élesztő (5 dkg)
- csipet só
- 1 tojássárgája
- 4 dkg vaj
- 2 dl tej
- 1 ek. cukor
- 10 dkg vaj
- 5 ek. porcukor
- 3 púpozott ek. kakaópor
- 2 cs. vaníliás cukor
- ízlés szerint még fahéj és/vagy rum (aroma)
- 2 tojássárgája
- 2 dl meleg habtejszín
- kevés kristálycukor
Először elkészítjük a tésztát. A tejet egy bögrébe mérjük, beletesszük a cukrot, és a mikróban megmelegítjük. Ha elég meleg, belemorzsoljuk az élesztőt, és megvárjuk amíg felfut. Addig egy tálba tesszük a lisztet, sót, tojássárgáját és vajat.
Ha felfutott az élesztő, hozzáadjuk a lisztes keverékhez és alaposan összedolgozzuk. Legalább 5-8 percig dagasztjuk. Majd letakarva, meleg helyen egy órát kelesztjük.
Addig elkészítjük a tölteléket. Ehhez tálba mérjük a cukrot, kakaót, és ha teszünk bele akkor a fahéjat, rumot is, majd a vajat picit megolvasztjuk a mikróban, és összekeverjük a kakaós cukros keverékkel.
Ha letelt a tészta 1 órája, lisztezett deszkán nagyjából négyzet alakúra nyújtjuk.
Alaposan megkenjük a kakaós masszával.
Hosszanti oldalánál feltekerjük, majd kétujjnyi szeletekre vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, 2 cm-re egymástól. A tetejüket pedig megkenjük a 2 sárgájával.
További egy órán keresztül hagyjuk pihenni. Majd 180°C-on, 20-25 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, és a felmelegített habtejszínt óvatosan rálocsoljuk, és megszórjuk kevés kristálycukorral.
Visszatesszük a sütőbe, és még 10 percig sütjük 180°C-on.
Akinek nem elég édes, az megszórhatja egy kis sima vagy fahéjas porcukorral.
Nekünk ez volt ebédre egy kis gulyás leves mellé.
Jó étvágyat mindenkinek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése