Nigella receptje alapján készítettem el. Azt nem tudom, hogy ti szoktatok-e édesen enni bundáskenyeret, de ha még nem, akkor mindenképpen próbáljátok ki.
Hozzávalók(2 főre)
- 2 tojás
- 4 teáskanál vanília aroma
- 0,6 dl tej
- 4 szelet toast kenyér (vagy akármilyen kenyér)
- 2,5 dkg vaj
- 6 dkg finom szemű kristálycukor
Melegítsük fel a vajat egy serpenyőben, majd süssük meg a kenyereket. Mindkét oldalukat 1-2 percig, aki szereti, hagyhatja, jobban megpirulni itt-ott a szeleteket.
Egy tányérba szórjuk a finom szemű cukrot, és a megsült kenyereket alaposan megforgatjuk benne (még melegen). Aztán pedig már ehetjük is.
Akinek van türelme, az készíthet hozzá bármilyen gyümölcsből egy kis szószt. A gyümölcsöt kevés porcukorral és citromlével kikeveri és leönti vele a bundáskenyeret. Persze nekem nem volt türelmem ehhez, így azon melegében bepusziltam ezeket az édes kenyérkéket.
Holnap természetesen jelentkezem a következő bejegyzéssel, és visszatérünk a régi kerékvágásba. :)
Jó étvágyat!
Ez tök jól néz ki! Valamelyik nap majd tuti megsütöm :)
VálaszTörlésA Pain Perdu-t ismered? Én olyat csináltam már, az is hasonlít ehhez.
Majd írd meg milyen lett. Én French toast néven ismerem, utánanéztem, nagyjából valami ilyesmi az is. :) Nigella kicsit leegyszerűsítette, de én pont ezt csípem benne. :)
VálaszTörlés