Itthon már csak keresnem kellett valami jó kis receptet, aminek ez az alapja. Hamar meg is leltem a 2010. májusi Nők Lapja Konyhában (ebből volt az epres túrótorta is).
Hozzávalók(4 személyre)
- 40 dkg csirkemell
- 60 dkg újburgonya
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 fej lilahagyma
- 2 db paradicsom
- 2 db paprika
- 10 dkg bacon
- só, bors
- kevés olaj
Először a krumplit alaposan megmossuk és sós vízben megfőzzük. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és egy pici olajon megpirítjuk, majd kikanalazzuk a csíkokat, a kisült zsírját a serpenyőben hagyjuk. Ha a burgonya megfőtt és picit kihűlt félbevágjuk őket (a nagyobbakat én háromfelé is vágtam).
A bacon zsírján megpirítjuk az apróra vágott csirkemellet, majd sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a karikákra vágott hagymát és ezzel is pirítjuk kicsit, majd beletesszük a zúzott fokhagymákat.
Óvatosan beleforgatjuk a félbe- és háromba vágott krumplikat, majd a legvégén hozzáadjuk a feldarabolt brokkolit és a borsót, valamint a bacon csíkokat is.
Nagyon óvatosan kevergetjük, nehogy összetörjön a burgonya. Tulajdonképpen itt már csak fel kell melegíteni a zöldségeket, pár perc bőven elég is.
Azonnal tálaljuk, egy kis finomra vágott metélőhagymával a tetején.
Nagyon finom lett, hamar elfogyott az egész adag. Csirke nélkül és egyéb zöldségekkel kiegészítve tökéletes vegetáriánus étel lehet belőle (sógornőmre gondolva :) ), de ezt persze a hús mellett is megtehetjük, hogy további finomságokat adunk hozzá, vagy azokkal helyettesítjük a többit. Csak rajtunk múlik. :)
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése