Az egész azzal kezdődött, hogy kerestem valami finomságot húsvétra, többek között erre esett a választásom, a recept a 2008-as márciusi Kiskegyed konyhájában olvasható. Neki is láttam, először a tésztát készítettem el, már akkor furcsálltam a megadott mennyiségeket, persze utólag okosabb vagyok, valami nagyon nem stimmelt velük. Vagy valamit kifelejtettek, vagy elírták a számokat, nem tudom, de az biztos, hogy a leközölt adatokkal nem lehet jó tésztát készíteni. (még a nagymamámat és anyukámat is bevontam, hogy mit csinálhattam rosszul, de arra jutottunk, hogy nem én rontottam el) Szóval itt jegyezném meg, hogy ritkán, de előfordul, hogy a megadott recept (legyen az akárhonnan, akármilyen szuper könyvből, újságból) nem megfelelő, így akármennyire is igyekszünk, nem sikerül a süti/étel/akármi. :) Egyébként a tészta (a receptes füzetben látható kép alapján) egy piskótaféle tészta lehetett...
De ezt felejtsük is el, a krém viszont, mennyei...a családom szerint, mert hogy én meg sem kóstoltam, mivel kókuszos, azzal pedig nem vagyok jóban. :)
Hozzávalók
- 2 dl tej
- 1 ek. tejszínízű pudingpor
- 8 dkg cukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1,5 dl habtejszín
Hagyjuk teljesen kihűlni, de közben többször kevergessük meg, hogy ne legyen bőrös és ne álljon össze. Amikor már hideg, akkor egy tálban kemény habbá verjük a habtejszínt és óvatosan hozzáforgatjuk a kókuszos pudinghoz.
És elvileg ezzel kellett volna megkenni a tésztát. Én meg is tettem, bár ugye többnyire csak a töltelék fogyott. :) Viszont megkértek, hogy mindenképpen csináljak majd egy ilyen tekercset, természetesen egy másik recept alapján, mert annyira ízlett nekik a massza. :) Szóval a tölteléket merem bátran ajánlani.
Gondolom már mással is előfordult hasonló eset, de ne is törődjünk vele, süssünk és főzzünk továbbra is kedvünkre, na meg a családéra. :)
Szép napot mindenkinek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése