A boltokban is lehet kapni kimondottan amerikai keksz néven futó sütikorongokat...az egyiket ki is próbáltam, és mit ne mondjak, meglepően finom volt. Gondoltam utánanézek, biztosan itthon is el lehet készíteni, vagy ha nem is pont olyat, de valami hasonlót biztosan. Mint sokszor, most is a No Salty-t böngésztem először, és találtam is egy potenciális receptet...nos, azt hiszem ha amerikai kekszet kívánok, csak ezt fogom sütni. :)
Hozzávalók(15-16 közepes/nagy kekszhez)
- 20 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 2 tojás
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg mogyoró
- 1 kk. fahéj
- 1 kk. sütőpor
Végül belekeverjük a lisztet, sütőport és fahéjat is.
Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, és egy evőkanál segítségével kis kupacokat készítünk.
Nekem a fent megadott mennyiségekből a képen látható adag lett. Persze ízlés szerint bármekkorára készíthetjük őket. 200°C-ra előmelegített sütőben, kb. 15 percig sütjük őket.
Természetesen most sem voltam türelmesebb...így még melegen elfogyott néhány darab. :) Az a jó benne, hogy még másnap is ugyanolyan finom, nem szárad ki...persze ha marad egyáltalán. Nekünk nem volt ilyen szerencsénk, így másnap újra elkészítettem, de akkor már dupla adagot, és így sikerült megmenteni néhány szemet a következő napra. :)
Jó étvágyat mindenkinek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése