A pudingokat egyszerűen nem tudom megunni...a lábosból még melegen, vagy egy kis keksszel, hidegen gyümölcsökkel és tejszínhabbal, vagy sütikben, tortákban töltelék gyanánt, mindegy csak sok legyen belőle. :)
Hozzávalók(5 tálkához)
- 20 dkg meggy
- 2 tojás
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 4 dkg porcukor
- szeletelt mandula és egy kis csokis müzli
- kevés vaj a kikenéshez
A fehérjét kemény habbá verjük és azonnal hozzáforgatjuk a pudinghoz.
Majd a a tálkákba öntjük (rá a meggyekre), a tetejükre pedig ízlés szerint mandulát, kevés csokis müzlit vagy bármi mást szórunk. :)
Betesszük őket a 170°c-ra előmelegített sütőbe, és kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Szépen felemelkednek, de akárcsak a felfújtak, ezek is nagyon hamar összeesnek, ezért rögtön tálalni kell.
Meglepő, de a csokis müzli nagyon jót tett a dolognak, nekem jobban bejött, mint a mandulás társa. Melegen is finom volt, de nálunk nem fogyott el az összes tálka, így miután kihűlt és persze összeesett, betettem a hűtőbe. Másnap aztán mondom megkóstolom én hidegen is, hát...jobban ízlett mint melegen. :) Persze már nem volt se szép, se túl guszta, így vendégeknek kevésbé ideális, de otthon, magunknak egy kis nasi gyanánt szuper. :)
Jó étvágyat kívánok!
Szia!
VálaszTörlésElárulnád melyik üzletben találtad a Puding fantáziák című füzetet? Nem láttam még sehol és gyűjtöm az Oetker receptfüzeteket.
Köszönöm, ha válaszolsz.
Üdv. Ágnes
Kedves Ágnes!
VálaszTörlésEgy Tesco hipermarketben vettem a pudingokat, remélem sikerül beszerezned, ha mégsem akkor nyugodtan írj nekem, és valahogy megoldjuk. :)
További szép napot!
Üdv: Petra