Mindezek ellenére annyira jól sikerült ez a menü, biztos vagyok benne, hogy a nyári baráti grillparti alkalmával bevetem ezt a receptet, és akkor legalább kipróbáljuk, milyen valódi grillen elkészítve. Barátok, felkészülni! :)
A receptet a 2011. májusi Nők Lapja Konyhában találtam.
Hozzávalók(2 főre)
húshoz:
- 30-35 dkg csirkemell
- 5 dl natúr joghurt
- 1-2 gerezd fokhagyma
- só, fehérbors
- bazsalikom
- 1 nagyobb kígyóuborka
- 1 lilahagyma
- 2 paradicsom
- 1 kaliforniai paprika
- 2-3 TV-paprika
- 15 dkg feta sajt
- só
- oregánó
- kevés olívaolaj
Ebbe a joghurtos masszába tesszük a szeleteket, és letakarva egy napig /éjszakán át, a hűtőben pihentetjük.
A salátához a zöldségeket felaprítjuk, fűszerezzük, rámorzsoljuk a fetát és meglocsoljuk kevés olívaolajjal.
Amíg sül a hús, nyugodtan tegyük be a salátát a hűtőbe.
Tehát grill híján, egy nagyobb serpenyőt készítettem elő, ennek az alja kicsit bordázott, így nem ég le benne a hús, és kap egy kis csíkos mintázatot. Kevés olajat hevítünk benne, és a kicsit lecsöpögtetett húsokat megsütjük.
A húst melegen, a salátát hozzá hidegen kínáljuk.
Nem valami bonyolult dolog, de nagyon is finom. :) A sütéskor már olyan illatfelhő volt a konyhában, hogy alig bírtam kivárni, hogy elkészüljön. Tálaláskor egy kis natúr joghurtot csepegtethetünk a salátára.
Biztosan grillen az igazi, de a serpenyőben is megállta a helyét. Nyáron majd kipróbáljuk, hogy mit is tud a kertben. :)
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése