2011. május 20., péntek

Pudingkalappal sült meggy

Ezt a receptet is, a tigrispudinghoz hasonlóan,  a Pudingfantáziák című kis füzetecskében találtam. Nagyon egyszerű, gyors, és persze isteni finom. Egy hosszú nap után is bátran neki lehet állni. :)
A pudingokat egyszerűen nem tudom megunni...a lábosból még melegen, vagy egy kis keksszel, hidegen gyümölcsökkel és tejszínhabbal, vagy sütikben, tortákban töltelék gyanánt, mindegy csak sok legyen belőle. :)


Hozzávalók(5 tálkához)

  • 20 dkg meggy
  • 2 tojás
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 4 dkg porcukor
  • szeletelt mandula és egy kis csokis müzli
  • kevés vaj a kikenéshez
Először is kivajazunk 5 db felfújtformát, vagy bögrét. A meggyet lecsöpögtetjük, és beleszórjuk a tálkák aljába. Közben a pudingot elkészítjük a tejjel, cukorral az utasítás szerint. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját belekeverjük a pudingba.
A fehérjét kemény habbá verjük és azonnal hozzáforgatjuk a pudinghoz.
Majd a a tálkákba öntjük (rá a meggyekre), a tetejükre pedig ízlés szerint mandulát, kevés csokis müzlit vagy bármi mást szórunk. :)
Betesszük őket a 170°c-ra előmelegített sütőbe, és kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Szépen felemelkednek, de akárcsak a felfújtak, ezek is nagyon hamar összeesnek, ezért rögtön tálalni kell.
Meglepő, de a csokis müzli nagyon jót tett a dolognak, nekem jobban bejött, mint a mandulás társa. Melegen is finom volt, de nálunk nem fogyott el az összes tálka, így miután kihűlt és persze összeesett, betettem a hűtőbe. Másnap aztán mondom megkóstolom én hidegen is, hát...jobban ízlett mint melegen. :) Persze már nem volt se szép, se túl guszta, így vendégeknek kevésbé ideális, de otthon, magunknak egy kis nasi gyanánt szuper. :)


Jó étvágyat kívánok!

2 megjegyzés:

  1. Szia!

    Elárulnád melyik üzletben találtad a Puding fantáziák című füzetet? Nem láttam még sehol és gyűjtöm az Oetker receptfüzeteket.
    Köszönöm, ha válaszolsz.
    Üdv. Ágnes

    VálaszTörlés
  2. Kedves Ágnes!

    Egy Tesco hipermarketben vettem a pudingokat, remélem sikerül beszerezned, ha mégsem akkor nyugodtan írj nekem, és valahogy megoldjuk. :)
    További szép napot!

    Üdv: Petra

    VálaszTörlés